Новини
29 Липня 2021
701

Мінцифри: Стартували перші тендери на швидкісний інтернет для громад

Процес і деталі з кожної закупівлі можна побачити в режимі реального часу на дашборді

В Україні стартували перші тендери на швидкісний інтернет в межах реалізації проєкту “Інтернет-субвенція”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своєму каналі у Telegram.

“670 територіальних громад отримали 483 млн грн. Тепер вони проводять тендери. Після цього провайдери почнуть розвивати мережу оптичного інтернету і під’єднають до нього школи, бібліотеки, лікарні тощо”, — уточнив він.

За його словами, процес і деталі з кожної закупівлі можна побачити в режимі реального часу на дашборді.

Федоров додав, що на цей час вже заплановано 74 закупівлі, щоб під’єднати до оптичних мереж 1,138 тис. соціальних об’єктів.

“Оптичний інтернет є найбільш швидким та якісним. Це фіксований швидкісний інтернет з використанням сучасних технологій. Саме його отримають 6 тис. соцоб’єктів у 3 тис. українських сіл”, — зазначив міністр.

Федоров уточнив, що завдяки проєкту понад 1 млн українців отримають можливість під’єднатися до оптичного інтернету.

Як писали раніше Investory News, середня швидкість інтернету Starlink в Європі зросла до 176 Мбіт/с. Для порівняння, в Україні, згідно з даними дослідження nPerf за підсумками 2020 року, середня швидкість звантаження з фіксованим широкосмуговим доступом в Інтернет становить 43 Мбіт/с.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram