Новини
20 Липня 2021
734

Швидкість супутникового інтернету Ілона Маска у всьому світі перевищила 150 Мбіт/с

Однак у Європі вона вище, ніж у США

Середня швидкість інтернету Starlink в Європі зросла до 176 Мбіт/с, повідомляє видання Wccftech.

Для порівняння швидкості супутникового інтернету Ілона Маска в різних регіонах журналісти використовували дані Starlink Statuspage. Їм вдалося з’ясувати, що середня швидкість Starlink в Європі вище аналогічної в США — 176 проти 140 Мбіт/с.

Також на території ЄС нижче затримка — 33 проти 50 мілісекунд (мс). Середня швидкість завантаження у всьому світі становить 157 Мбіт/с, середня затримка — 43 мс.

При цьому користувачі інтернету Маска з Великої Британії повідомляють про найнижчу швидкість завантаження. Це може бути пов’язано з не до кінця розвиненою інфраструктурою мережі.

Найвища швидкість завантаження через мережі Starlink була зафіксована в Австралії — до 300 Мбіт/с. Фахівці пов’язують це з установкою 13 наземних станцій, які були розміщені в регіоні цього літа. Також рекордні показники в Австралії можуть бути пов’язані з меншою кількістю користувачів, ніж в Європі та США.

Для порівняння, в Україні, згідно з даними дослідження nPerf за підсумками 2020 року, середня швидкість звантаження з фіксованим широкосмуговим доступом в Інтернет становить 43 Мбіт/с, середня швидкість віддачі — 38 Мбіт/с, а середній показник затримки — 35 мс, пише ITC.ua.

Якщо ж говорити про мобільний інтернет, то середня швидкість звантаження в залежності від оператора варіюється від 21,17 Мбіт/с (Vodafone) до 13,73 Мбіт/с (Lifecell), вивантаження — 7,41-9,61 Мбіт/с, а затримки — від 51,6 до 57,05 мс.

Наприкінці червня глава SpaceX Ілон Маск розповів, що в компанії мають намір під’єднати до Starlink півмільйона користувач протягом найближчих 12 місяців. На цей момент супутниковий інтернет доступний для користувачів у тестовому режимі, на місяць послуга обходиться абонентам в $99.

Як писали раніше Investory News, конструкторське бюро (КБ) “Південне” ім. Янгеля уклало контракт з європейською компанією ISILaunch (Нідерланди) з виведення на орбіту космічного апарату “Січ-2-30 (2-1)”.

Нагадаємо, за словами голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая, Україна планує запустити в космос сім супутників у межах реалізації нової космічної програми, розрахованої на 2021-2025 роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram