Новини
18 Березня 2019
1 229

FIS придбає платіжну систему Worldpay за $43 млрд

Після завершення злиття акціонерам FIS буде належати 53% об’єднаної компанії 

Провайдер технологій в сфері фінансових послуг американська Fidelity National Information Services Inc (FIS) підписала угоду про покупку платіжної системи Worldpay Inc. Про це стало відомо з офіційного прес-релізу компанії.

Акціонери Worldpay за кожний власний папір отримають по 0,9287 акції FIS і $11 коштами. Таким чином вартість Worldpay оцінюється в $43 млрд, в тому числі і борг, який FIS має намір рефінансувати.

Після завершення операції акціонерам FIS буде належати приблизно 53% об’єднаної компанії. В свою чергу акціонери Worldpay залишать 47%.

Гарі Норкросс залишиться на посаді голови ради, президента та головного виконавчого директора об’єднаної компанії. А Чарльз Друкер, який зараз є головою Worldpay, буде виконавчогим віце-президентом.

Нова компанія збереже за собою назву FIS і штаб-квартиру в Джексонвіллі.

Завершення угоди очікується в другому півріччі 2019 р.

Для довідки: Worldpay є однією з найбільших у світі платіжних систем. Вона обслуговуює понад 40 млрд транзакцій на рік і підтримує більше 300 видів платежів у 120 валютах.

FIS є світовим лідером в області технологій фінансових послуг, яка надає рішення і послуги клієнтам у сфері роздрібних та інституційних банківських послуг, платежів, ринків капіталу, управління активами і пенсійного забезпечення. Компанія, штат якої перевищує 47 млн ​​чоловік, обслуговує клієнтів більш ніж у 130 державах. Акції FIS входять у розрахунок американського фондового індексу Standard & Poor’s 500.

Нагадаємо, обсяг електронних розрахунків в Україна зріс в півтора рази. Крім того, нещодавно в українському підрозділи глобальної платіжної системи Visa відбулись зміни в керівництві. Новим керівником стала екс-топ-менеджер Дельта Банку Світлана Чирва.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram