Новини
9 Липня 2019
1 570

Зміна клімату: Потепління на +1,5°C до 2100 року коштуватиме $54 трлн

За потепління на 2°C економічний збиток становитиме $69 трлн

Якщо до 2100 року температура повітря підвищиться до 1,5°C, світову економіку чекають збитки розміром $54 трлн. У випадку, якщо тепліше стане на 2°C – глобальний економічний збиток сягне $69 трлн. Такого висновку дійшли у компанії Moody’s Analytics, провівши дослідження щодо впливу зміни клімату на світову економіку.

Зазначається, найстрашніший сценарій очікується у випадку, коли температура підвищиться на 4°C.

“Якщо це станеться, до 2048 року Індія, яка й так знаходиться під впливом теплового стресу, матиме найбільший удар по ВВП з усіх найбільших економік світу: скорочення сягне 2,45%”, – йдеться у дослідженні.

Додається, що від негативного теплового стресу постраждає й Китай (ВВП скоротиться на 0,62%). “Але він не такий залежний від впливу туризму та сільськогосподарської діяльності, як Індія”, – зазначають аналітики компанії.

Від глобального потепління постраждає й Росія (-1,43%), Бразилія (-0,48%), Італія (-0,16%), Південна Корея (-0,13%) та Японія (-0,03%).

Канада, Великобританія, Німеччина, Франція та США за найгіршого сценарію (потепління на 4°C), побачать незначне зростання ВВП – 0,31%, 0,29%, 0,28%, 0,08% та 0,08% відповідно.

Як зміна клімату вплине на найбільші економіки

Раніше Investory News писали, понад 200 найбільших компаній світу із загальною ринковою капіталізацією близько $17 трлн вважають, що наслідки кліматичних змін обійдуться їм майже в $1 трлн. Більшість ризиків, пов’язаних, зокрема, з підвищенням температури, аномальними атмосферними явищами й міжнародним ринковим механізмом торгівлі викидами парникових газів, можуть, за прогнозами експертів, торкнутися компаній в найближчі п’ять років.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram