Новини
19 Березня 2024
150

Дослідження: Як стрес впливає на добробут українців

Третина громадян має нижчий за середній рівень якості життя

Після повномасштабного вторгнення третина населення має рівень якості життя та добробуту нижче середнього, свідчать результати дослідження на тему: “18 місяців потому: оцінка психічного здоров’я та психосоціальних потреб в Україні”.

“Майже третина населення (35%) мали рівень добробуту та якості життя нижче середнього або низький, 26% мають симптоми, пов’язані з депресією. Більш вразливими є жінки, їх добробут є нижчим, так само в зоні ризику люди похилого віку і люди з нижчим рівнем доходів”, — розповіла на презентації регіональна спеціалістка HIAS International Юлія Ющенко.

Серед ознак стресу, які опитані зараз відчувають, 70% називали невпевненість у майбутньому, а також переживання за близьких, як цивільних (39%), так і військових (26%), економічні труднощі вказувалися кожним третім українцем.

За даними дослідження, у 46% респондентів хтось з близьких був мобілізований, понад 10% втратили близьких або мають поранених родичів, а також рідних, які зникли безвісти або перебувають у полоні.

Понад половина респондентів зазначили, що втратили інтерес до занять, які раніше приносили їм задоволення, та стикаються з труднощами у роботі або працевлаштуванні.

Як писали раніше Investory News, туристична галузь нарешті відновилася. Кількість мандрівок повернулася на допандемійний рівень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram