Новини
20 Березня 2024
150

Глобальне ВВП у 2024 році зросте на 2,4%

Такі прогнози зробило кредитно-рейтингове агентство Fitch

Міжнародне кредитно-рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило прогноз зростання глобального ВВП у 2024 році на 0,3 в.п. проти попереднього прогнозу — до 2,4%, йдеться у березневому звіті агентства про глобальні макроекономічні прогнози.

Покращення прогнозу відображає різкий перегляд очікувань у бік зростання для економіки США — до 2,1% з 1,2% у грудневому огляді.

Перспективи зростання в США переважають незначне зниження прогнозу китайської економіки у поточному році — до 4,5% з 4,6%, а також перегляд очікувань для єврозони — до 0,6% з 0,7%.

Очікування щодо економічних перспектив ринків, що розвиваються, за винятком Китаю, було переглянуто в бік покращення на 0,1 в.п. — до 3,2%.

Прогноз глобальної економіки на 2025 рік залишився на рівні +2,5%, оскільки ВВП єврозони повернеться до відновлення, водночас зі сповільненням зростання економіки США.

Fitch підвищив прогноз зростання ВВП Туреччини на поточний рік до 2,8% з 2,5% у попередньому звіті на тлі короткострокових економічних подій. У 2025 році турецька економіка відновиться на 3,1%.

Як писали раніше Investory News, за перші два місяці поточного року ВВП зросло на 3,6%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram