Новини
12 Квітня 2021
763

З початку року обсяг будівництва житла в Україні зріс на 10-20%

Найпомітніше зростання у Львівській області

Обсяг будівництва житла в Україні в залежності від регіону за перший квартал 2021 року зріс на 10-20% проти четверого кварталу 2020 року, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на генерального директора Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) Вікторію Волковську.

“Ми проаналізували десятки об’єктів житла, які працюють з ФФБ. Зростання активності є у всіх регіонах, найбільш помітний — у Львівській області, де обсяг будівництва зріс більш ніж на 20%”, — розповіла вона.

Дослідження FIMA базується на онлайн-опитуванні управителів фондів фінансування будівництва (ФФБ), проведеного в першій декаді квітня.

За словами Волковської, всупереч побоюванню, новорічні свята, адаптивний карантин і, нарешті, локдаун не зробили істотного негативного впливу на будівництво й продажу житла в країні.

Згідно з опитуванням, 40% респондентів повідомили про зростання обсягу будівельних робіт більш ніж 20%, 10% — про 20%-ве зростання, 20% — про 10%-ве. Лише 10% повідомили про зниження до 10%.

“Рівень продажів в цілому не змінився, хоча в деяких регіонах показав зростання 10%”, — додала Волковська.

Асоціація з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) створена в травні 2020 року у зв’язку зі вступом в силу закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення функцій державного управління ринків фінансових послуг”. Об’єднує 37 підприємств-управителів фондів ФФБ в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові.

Нагадаємо, у Міністерстві фінансів планують у межах програми “Доступна іпотека під 7%” видати у 2021 році кредитів на 5 млрд грн для 5 тис. сімей

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram