Мiста
8 Травня 2020
3 373

Якими бачать офіси після карантину архітектори з Кремнієвої долини

Розмітки на підлозі, датчики відстані, односторонній рух й інші варіанти, які дадуть змогу працювати в офісі

Як впевнені архітектори, пандемія кардинально змінить офіси. Для того, щоб люди відчували себе в безпеці та не боялися повертатися на роботу, потрібно створити всі необхідні умови. Як офіси можуть виглядати в майбутньому, дізнався в архітекторів з Кремнієвої долини Business Insider.

Найбільш структурні зміни пов’язані з установкою вдосконалених систем фільтрації повітря й систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Головний акцент у переплануванні офісів архітектори радять робити на гнучкості, щоб речі при необхідності можна було швидко переставити.

Те, що зараз потрібно роботодавцям, буде сильно відрізнятися від того, що їм може знадобитися через два місяці. А через рік-півтора офісу буде потрібно новий набір модифікацій. Інший фокус — простір, де це можливо, має стати максимально безконтактним.

Освітлення в офісі має включатися дистанційно, щоб співробітники не натискали зайвий раз на кнопки. Саме кнопки й дверні ручки можуть стати тими небезпечними предметами в громадських місцях, які потрібно уникати.

Компанії можуть вимірювати температуру співробітників, коли ті приходять на роботу, а також роздавати маски.

Робочі місця архітектори пропонують розташувати далі один від одного, ніж це було раніше. В переговорних кімнатах і залах для нарад рекомендується розставити стільці на відстані 1,8 метра. Крім того, на столах можна встановити прозорі захисні панелі на випадок, якщо хтось чхає.

На підлозі пропонується зробити розмітку, щоб люди дотримувалися соціального дистанціювання, а дезінфекційні засоби для рук розставити по всьому офісу.

Архітектори нагадують, що є високотехнологічні датчики, які контролюють відстані між людьми. Ними теж можна скористатися.

Щоб контролювати кількість людей в офісі, можна скласти розклад роботи. Наприклад, в одні дні співробітники можуть працювати вдома, в інші — приходити в офіс. У коридорах слід дотримуватися одностороннього руху.

Офіс пропонується розділити на кілька частин, щоб співробітники з різних відділів не перетиналися. Якщо один працівник дасть позитивний результат на COVID-19, буде досить ізолювати його та його колег, а не всю компанію.

Якщо в будинку є ліфт, архітектори рекомендують тимчасово користуватися сходами, зробивши рух по ній одностороннім. Інший варіант — співробітники, що працюють на перших чотирьох поверхах можуть користуватися сходами, а ті, хто на 5-8 поверхах, — ліфтом.

Офісна культура вже розвивалася в бік більш диверсифікованого робочого простору, яке поєднує “віддаленку” й офіс. Пандемія лише прискорила цей процес, і тепер співробітники зможуть самі обирати, як і де працювати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram