Новини
8 Жовтня 2021
614

Велика Британія зіткнулася з дефіцитом фінансистів

У країні кількість вакансій у фінансовому секторі значно зросла

Британія зіткнулася з нестачею співробітників у фінансовому секторі. Як повідомляє Bloomberg, кількість вакансій у цій сфері в третьому кварталі більш ніж удвічі перевищує рівень минулого року.

Згідно з інформацією консалтингової компанії Morgan McKinley і постачальника даних Vacancysoft, на період з липня до вересня з’явилися 8343 нові вакансії у сфері фінансових послуг.

У третьому кварталі 2020 року компанії шукали всього 3575 осіб. Тільки у вересні з’явилося 2818 нових вакансій — це найбільший показник за місяць з січня 2014 року.

Особливо активно шукають співробітників на посади, пов’язані з ризиком і забезпеченням дотримання нормативних вимог. Ці вакансії становлять 13% від загального числа.

Зростання кількості вільних робочих місць показує обмеження при найманні під час карантину, введеного для боротьби з пандемією. Зараз же уряд послабив заходи проти поширення коронавірусу.

“Банки спочатку скорочували свій персонал, тепер їм знову потрібні люди, щоб приєднатися до їх команд. Ринок прийняття на роботу перетворився в ринок кандидатів, які мають безліч різних варіантів працевлаштування, що вимагає від компаній швидше схвалювати рішення про наймання”, — розповів глава управління Morgan McKinley Бен Харріс.

Про зниження кількості фінансистів в Британії вже заявляло Європейське банківське управління в серпні 2021 року. Згідно з його даними, близько сотні найбільш високооплачуваних банкірів покинули Сполучене Королівство перед Брекзитом, а фінансові підприємства перевели понад сім тисяч своїх співробітників з Лондона в інші міста країн Євросоюзу.

Тим часом українські оботодавці почали відчувати значний брак працівників певних професій, найчастіше робочих, і змушені підіймати зарплати, іноді навіть вище ринкового рівня. Причина — збільшення відтоку кадрів за кордон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram