Новини
13 Березня 2024
161

Довіра українців до банків зросла під час війни

Цей показник збільшився на 8%

Більшість українців (64%) довіряють банкам. Цей показник зріс з 56% порівняно з 2021-м роком, свідчить загальнонаціональне опитування громадян, яке провів Фонд гарантування вкладів за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” у грудні 2023 року, пише Finance.ua.

“За два роки повномасштабної війни низка рішень у банківському секторі спрацювали на посилення стійкості системи гарантування вкладів та сприяли збереженню довіри суспільства до банківської системи загалом. Попри всі перешкоди, Фонд не зупиняв гарантованих виплат і за ці два роки виплатив вкладникам близько 9 млрд грн”, — сказала директор-розпорядник Фонду гарантування Світлана Рекрут.

Згідно з даними дослідження, про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб раніше чули більша частина опитаних — 52%. Цей показник зріс на 18%, порівняно з 2021 роком.

Водночас про суму гарантованого відшкодування необхідно проводжувати інформувати населення. Адже частка респондентів, які правильно вказали гарантовану суму на період воєнного стану, становить 20%. Це значення є меншим, ніж у 2021 році – тоді свою обізнаність зазначили 44% опитаних.

Це можна пояснити суттєвими змінами в умовах гарантування, до 2022 року максимальна гарантована сума становила 200 тис. За цей час вкладники добре запам’ятали розмір гарантованого відшкодування, адже Фонд проводив інформаційні кампанії, а також банки ознайомлювали вкладників з довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб із зазначенням суми гарантованого відшкодування.

Серед джерел інформації про фінансові та банківські послуги, яким найбільше довіряють українці, — інтернет-ресурси та інформація безпосередньо від банків.

Нагадаємо, на продаж виставлять активи банків-банкрутів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram