Новини
14 Грудня 2023
359

Бізнес отримує компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

У 2024 році  на це передбачено витратити 660 мільйонів

У 2024 році держава виплатить роботодавцям 660 млн грн компенсації за облаштування 10 тис. робочих місць для людей з інвалідністю, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

У відомстві нагадали, що у серпні цього року уряд запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю.

Згідно з нею, роботодавець може отримати від держави компенсацію за придбані для своїх співробітників з інвалідністю спеціальні меблі, обладнання, допоміжні засоби в розмірі до 100,5 тис. грн — для облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І групи. До 67 тис. грн — для осіб з інвалідністю II групи.

“На сьогодні роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад 2 млн грн. Середній рівень компенсації — 55 тис. грн”, — звітують у міністерстві.

“У наступному році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тис. робочих місць для людей з інвалідністю. Ми закладаємо на цю програму 660 млн грн. Тож закликаю бізнес скористатись нею і усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників”, — заявила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, у 2023 році в Україні закривається утричі менше компаній, ніж до війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram