Новини
10 Березня 2020
1 057

В обхід коронавірусу: IKEA відкриває інтернет-магазин на Alibaba

Протягом шести місяців перші магазини з’являться в трьох провінціях Китаю, а також у Шанхаї

Вперше за 77-річну історію свого існування найбільший у світі роздрібний торговець меблями IKEA з вівторка, 10 березня, почав продавати свою продукцію на китайській платформі електронної комерції Alibaba Tmall, повідомляє Financial Times.

Цей крок спрямований на те, щоб охопити більше покупців у країні, де популярні мультибрендові онлайн-платформи. Ще однією із причин є те, що через спалах коронавірусу IKEA в кінці січня тимчасово закрила всі свої 30 магазинів.

Компанія заявила, що протягом шести місяців перші інтернет-магазини з’являться в провінціях східного узбережжя Цзянсу, Чжецзян та Аньхой, і навіть у місті Шанхай — як доповнення до власних магазинів, інтернет-крамниць та додатків для покупок.

“Ми розглядаємо це як хорошу можливість стати доступним для багатьох інших у Китаї, особливо у світлі того, як виглядає цифрове середовище в Китаї”, — зазначив глава роздрібної торгівлі Ingka Толга Онку, якій належить більшість магазинів IKEA по всьому світу.

Компанія також прагне адаптуватися до нових моделей покупок, оскільки ще десятиліття тому вона виключно покладалася на свої гігантські складські магазини за містом.

Щоб стати більш доступним, IKEA в останні роки вклала значні кошти в розширення онлайн та нові канали продажів. Зараз запускається новий додаток для покупок, а також нові формати магазинів всередині міста.

Якщо тест виявиться успішним, IKEA планує розгорнути магазин Tmall в інших регіонах Китаю. “Але тепер немає ніяких планів продавати свою продукцію через третіх осіб на інших ринках”, — сказав новий генеральний директор власника бренду Inter IKEA Джон Абрахамссон Ринг.

IKEA розглядає Китай як ключовий ринок зростання. Магазин на Tmall буде пропонувати близько 3,8 тис. з приблизно 9,5 тис. товарів, а також послуги, доступні у власних каналах продажів, такі як доставка та збирання.

Компанія має 30 великих магазинів і три інших магазини у Китаї, всі з яких були закриті до 30 січня через спалахи коронавірусу, який блокував великі райони Китаю. А це в свою чергу стимулювало перехід до доставки додому, оскільки люди тримаються трохи далі від торгових центрів і в карантині проводять набагато більше часу вдома.

Як писали раніше Investory News, IKEA інвестує €100 млн у відновлювану енергію, а також ще €100 млн у проекти з відновлення лісів та зменшенню викидів вуглекислого газу.

Наадаємо, IKEA відкриє свій перший магазин у Києві тільки після запуску електронної комерції, який заплановано на весну 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram