Новини
13 Жовтня 2022
486

Елітні російські супермаркети втрачають покупців

Причиною цього є масовий від’їзд цільової аудиторії з рф

Російська мережа преміальних супермаркетів “Азбука вкуса” вказала “масовий від’їзд цільової аудиторії” серед труднощів, з якими зіткнулася у другому кварталі 2022 року, пише російський Forbes.

Компанія навела дані Федеральної служби безпеки, згідно з якими за перший квартал 2022 року з росії виїхали 3,8 млн осіб порівняно із 2,6 млн роком раніше. Також до історичного мінімуму скоротився іноземний туристичний потік.

“Все це позначилося на купівельній активності та на трафіку магазинів ритейлера”, — зауважили в компанії.

Водночас “Азбука вкуса” зазначає, що попри труднощі не втрачає фінансової стійкості. Чистий прибуток ТОВ “Міський супермаркет” (юрособа мережі) за 6 місяців 2022 року за міжнародними стандартами звітності склав 117,4 млн рублів (за російськими стандартами збиток за цей період дорівнював 331,4 млн рублів).

У 2021 році, за даними СПАРК, виторг компанії за російськими стандартами звітності становив 77,67 млрд рублів, чистий прибуток досяг 679 млн рублів.

Компанія належить Максиму Кощеєнку та Олегу Литкіну (разом 42,5%), фондам Invest AG Олександра Абрамова та Олександра Фролова, Millhouse Романа Абрамовича (41,1%), кіпрському холдингу VMHY (12%) та керівництву ритейлера (4,4%).

Нагадаємо, рф втратила 60% ринку морських перевезень нафти в Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram