Новини
2 Листопада 2022
531

IKEA подала до суду на розробника відеоігор

У своєму продукті відповідач використав елементи, що нагадують стиль шведської компанії

Ритейлер меблів IKEA подав судовий позов проти британського незалежного розробника відеоігор Джейкоба Шоу за використання образу магазину, що нагадує точку мережі, повідомляє Kotaku. Компанія вимагає від Шоу внести зміни до ще не випущеної хорор-гри The Store is Closed. Випуск гри заплановано на 2024 рік.

Гра, доступна для замовлення на краудфандинговій платформі Kickstarter, створена в жанрі хорору на виживання. Дія розгортається у меблевому магазині, що нагадує IKEA. Хоча інтер’єр магазину, де відбувається основна частина гри, виглядає як звичайний меблевий магазин, є деякі явні посилання до популярного бренду.

На фасаді вигаданого магазину вказано назву шведською мовою Styr у тій самій синьо-жовтій кольоровій гамі, що й IKEA. Негативні персонажі у грі носять сорочки у жовту смужку, схожі на уніформу співробітників шведської мережі. Цінники також нагадують цінники IKEA.

Юристи компанії стверджують, що у грі зображені “сіра доріжка на підлозі, меблі, схожі на меблі IKEA, та вказівники, схожі на покажчики IKEA”.

Згідно з позовом, Шоу має 10 днів на внесення всіх змін, в іншому випадку будуть вжиті подальші дії. Розробник заявив, що виконає прохання. IKEA уточнила, що вимагає від Шоу лише видалення із The Store is Closed фрагментів, що натякають на меблевий бренд.

Investory News підготували добірку цікавих фактів із життя засновника меблевого гіганта IKEA Інґвара Кампрада.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram