Новини
8 Жовтня 2020
969

“Укравтопром”: У вересні виробництво автомобілів збільшилося до максимуму з початку року

Всього за девять місяців в Україні було випущено 3104 одиниць автотранспорту

У вересні на українських заводах було зібрано 861 одиниці автотранспортних засобів. Це найбільший показник за дев’ять місяців з початку року. Попри це, результати випуску автотранспорту на 18% менші, у порівнянні з минулим роком, повідомляє “Укравтопром”.

Зазначається, що після відновлення роботи запорізького автозаводу, за місяць на ЗАЗі виготовили 248 машин. На Єврокарі зібрали 536 автомобілів. У результаті, вересневий підсумок легкового дивізіону українського автопрому – 784 авто, що на 18,3% менше проти минулого року.

Випуск комерційних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) склав 4 шт. Усі виготовлені на заводі “Черкаський автобус” – це на 3 авто більше, у порівнянні з вереснем 2019 року.

“На 21% знизилося виробництво автобусів. Протягом місяця на п’яти підприємствах було зроблено 73 автобуси. Більше за інших, як і роком раніше, виготовив автобусів завод “Черкаський автобус” – 32 шт”, – йдеться у повідомленні.

Чернігівський автозавод закінчив місяць показником – 20 шт. “Богдан” відзвітував про виробництво 11 автобусів. А на ЗАЗі випустили 6 штук і 4 автобуси зібрав Часівоярський завод.

Всього з початку 2020 року в Україні було випущено 3104 одиниць автотранспортних засобів, що на 41% менше, ніж за перші дев’ять місяців минулого року. Легкових автомобілів – 2605 шт. (-43%); комерційних – 32 шт. (-61%); автобусів – 467 шт. (-25%).

Крім того, за дев’ять місяців 2020 року українці придбали і зареєстрували 5,4 тис. легкових електромобілів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року попит на повністю електричні авто в Україні зріс на 6%. “При цьому частка уживаних машин в цих реєстраціях склала 92%, проти 91% роком раніше, а їх середній вік становив 4 роки”, – йдеться у повідомленні.

Найпопулярнішим електрокаром на українському ринку залишається NISSAN Leaf. За останні дев’ять місяців автопарк країни поповнився 1728 автомобілями цієї моделі. На другому місці TESLA Model 3, її обрало 657 автомобілістів.

Також до п’ятірки найбільш популярних автомобілів з нульовим рівнем викидів увійшли: TESLA Model S – 612 шт.; FIAT 500е – 287 шт., TESLA Model X- 268 шт.

“Купуючи новий електромобіль, українці частіше віддавали перевагу автомобілю HYUNDAI Ioniq. З січня по вересень поточного року цю модель обрало 93 покупці”, – зазначили в організації.

Раніше Investory News писали, що автовиробництво в Україні за пів року скоротилося на 36% – на 43% зменшився випуск легкових автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram