Новини
9 Липня 2020
947

Автовиробництво в Україні за пів року скоротилося на 36%

На 43% зменшився випуск легкових автомобілів

У червні українськими підприємствами було виготовлено 336 одиниць автотранспортної техніки. Випуск легкових автомобілів у порівнянні з минулим роком зменшився на 43%, повідомляє Укравтопром.

Як і роком раніше в цьому сегменті вітчизняного автопрому працював тільки один завод — “Єврокар”, де в червні в режимі великовузлового складання було зібрано 286 автомобілів марки Skoda.

Виробництво автобусів просіло на 9% до 50 штук. У червні автобуси виробляли “Черкаський автобус”, “Чернігівський автозавод” та “ЗАЗ”. За інформацією видання, АвтоКрАЗ перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 р.

“В сегменті комерційних автомобілів виробництво не відбувалось, як і рік тому”, — йдеться у повідомленні. Всього за період з січня по червень 2020 р. в Україні зібрали 1886 одиниць автотранспортних засобів або на 36% менше, ніж за аналогічний період минулого року:

• легкових автомобілів — 1611 шт. (виробництво зменшилось на 36,4%);

• комерційних — 24 шт. (збільшилось на 14,3%);

• автобусів — 251 шт. (-36,6%).

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Moody’s погіршило прогноз по світових продажах автомобілів у 2020 р. на фоні економічного впливу пандемії коронавірусу. Рейтингове агентство прогнозує, що глобальні продажі автомобілів у поточному році впадуть на 20%, у порівнянні з попереднім прогнозом падіння на 14%.

Investory News дізналися, які на думку істориків технології випадково вбили найбільше людей. Так, наприклад, професор історії в Техаському механіко-сільськогосподарському університеті Джонатан Куперсміт, який спеціалізується на історії технологій, впевнений — автомобіль був головним вбивцею людства понад сто років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram