Новини
28 Липня 2022
581

Україна планує наростити експорт органічної продукції до $1 мільярда

Наша держава є лідером серед постачальників до ЄС

Останніми роками Україна входила до п’ятірки найбільших постачальників органічної продукції до ЄС, а до 2030 року планується наростити її експорт до $1 млрд, повідомляє Міністерство аграрної продукції та продовольства України.

“Зокрема, у 2020 році Україна посіла 4-те місце у світі зі 123 країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із відсотком у 7,8 % від загального обсягу ввезеної до країн Співдружності органічної продукції”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією Мінагро, за останні п’ять років площа земель під органічним виробництвом в Україні зросла майже в 1,5 раза — з 289 тис. га у 2017 році до 422 тис. га у 2021 році.

Україна є найбільшим експортером до ЄС органічних зернових та олійної продукції, на експорт також відправляються соя, мед, овочі та фрукти разом із продуктами їх переробки. Діяльність із дотриманням правил органічного виробництва здійснюють 528 операторів.

Як зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, до 2030 року Україна планувала наростити експорт органічної продукції до $1 млрд і продовжує активно рухатися до цього плану, удосконалюючи національне законодавство у сфері органічного виробництва.

Нагадаємо, що Україна скоротила експорт зерна на 39,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram