Новини
28 Вересня 2021
565

Столична міськадміністрація хоче зайнятися видобутком газу

У КМДА аргументують свій намір необхідністю подолання кризи у сфері теплопостачання

Київська міська державна адміністрація розглядає можливість інвестування у видобуток українського природного газу, який КП “Київтеплоенерго” буде використовувати для виробництва теплової енергії для споживачів міста, повідомила КМДА.

“Саме використання газу вітчизняного видобутку, вартість якого істотно нижче проти вартості імпортованого, дозволить зменшити витрати підприємства, які безпосередньо впливають на тариф”, — заявили в міськадміністрації.

З цією метою міська влада звернулася з листом до НАК “Нафтогаз України” на предмет налагодження можливої ​​співпраці у сфері газовидобування.

Зокрема, місто пропонує створити спільно з “Нафтогазом” робочу групу для розгляду запропонованої ініціативи та підготовки відповідного проєкту.

У КМДА аргументують намір інвестувати в сектор газовидобутку необхідністю подолання кризи у сфері теплопостачання, а також необхідністю забезпечити “надійні і якісні послуги за цінами, які б враховували платоспроможність населення”.

“Прогноз вартості свідчить, що теплокомуненерго країни будуть змушені купувати природний газ для виробництва теплової енергії для окремих категорій споживачів за цінами, які в 3-4 рази перевищують ті, що закладені у тариф”, — стверджують у міськадміністрації.

Тим часом ціни на газ на ф’ючерсному ринку Європи на відкритті торгів вперше в історії перевищили $1000 за 1 тис. м³. Останні тижні вартість палива злетіла більш ніж у півтора раза.

Нагадаємо, у Британії почали зупиняти заводи через високі ціни на газ. Заводи в основному виробляють аміачно-нітратні добрива і ціни на них тепер можуть зрости.

Раніше Investory News писали, що час, коли природний газ був дешевим, минув. Попит на колись доступне паливо сильно перевищив пропозицію і призвів до стрибка цін у всьому світі. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram