Новини
19 Серпня 2020
773

Саудівський фонд продав 50% свого пакета у холдингу Воррена Баффета

У травні акції PIF коштували $79 мільйонів, до червня їх загальна вартість знизилася вдвічі

Суверенний фонд Саудівської Аравії Public Investment Fund (PIF) продав близько 50% акцій в інвестиційній компанії Воррена Баффета Berkshire Hathaway, повідомляє Business Insider, з посиланням на документи Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

Видання зазначає, що у травні акції компанії Баффета, що належали фонду, коштували $79 млн. “До червня кількість цінних паперів у PIF зменшилася до 218 тис., а їх загальна вартість опустилася до $39 млн”, – йдеться у повідомленні.

Капітал фонду оцінюється у $300 млрд. PIF очолює наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд. У 2015 році він доручив диверсифікувати економіку країни та вкладати кошти у галузі, не пов’язані з нафтою. Сам фонд був заснований у 1971 році.

Так, у I кварталі 2020 року PIF інвестував близько $8 млрд у деякі американські і європейські блакитні фішки – Boeing, Disney, Facebook й інші великі компанії. “Однак через пандемію та падіння цін на нафту багато з обраних фондом акцій торгувалися на історичних мінімумах”, – зазначає видання.

У серпні стало відомо, що фонд продав акції великих емітентів  – Facebook, Marriott International, Boeing, Bank of America, Royal Dutch Shell, Total й інших – на загальну суму у $5,5 млрд. Замість них PIF інвестував близько $4,7 млрд у біржові фонди (ETF) у сферах нерухомості, сировини та комунальних послуг.

Крім того, у квітні Public Investment Fund (PIF) викупив акції чотирьох нафтогазових європейських компаній – англо-голландської Royal Dutch Shell, норвезької Equinor, італійської Eni та французької Total – на суму близько $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram