Новини
25 Грудня 2023
307

Волл-стріт очікує “Ралі Санта Клауса”

Це особливий період росту акцій 

Кінець року є сильним періодом для росту акцій, тому фондові ринки чекають “Ралі Санта Клауса”, повідомляє Reuters.

Індекс S&P 500 (.SPX) зріс більш ніж на 4% тільки в грудні та на 24% в цьому році, що наближає його до нового історичного максимуму в межах 1%. Базовий індекс також знаходиться на шляху до восьмого позитивного тижня поспіль.

Згідно з даними “Альманаху фондового трейдера”, який ведеться з 1969 року, за останні п’ять днів грудня і перші два дні січня індекс S&P 500 в середньому зріс на 1,3%. Цей приріст був зумовлений різними причинами — від купівлі перед новим роком після розпродажів, пов’язаних з податками, до загальної святкової надії.

Інвестори останнім часом демонструють неабиякий апетит до акцій. За останній тиждень клієнти BofA купили американських акцій на $6,4 млрд на чистій основі, що є найбільшим щотижневим чистим припливом з жовтня 2022 року, йдеться у звіті BofA Global Research від 19 грудня.

Безумовно, очікується, що обсяги торгів будуть незначними до кінця року, оскільки інвестори беруть відпустки, що робить акції особливо чутливими до несподіваних новин або великих угод. Водночас інвестори з великими запасами готівки можуть спробувати купити акції на ринку наступного тижня через “страх пропустити” ралі акцій.

Нагадаємо, китайські акції не мали зростання у 2023 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram