Новини
22 Січня 2021
844

Проект на 11 мільярдів: Турецька компанія побудує міст через Дніпро в Кременчуці

Загальна довжина споруди становитиме понад 3 кілометри

На фото: презентація проекту майбутнього моста

Переможцем тендеру на будівництво Кременчуцького моста стала турецька компанія Dogus Insaat Ve Ticaret A.Ş. з ціновою пропозицією 11,25 млрд грн, повідомляє прес-служба Укравтодору. Очікувана вартість зменшилась майже на 11%.

“Кременчуцький міст має стати показовим проектом. Він враховує як сучасні світові підходи до проектування, будівництва, так і потреби вітчизняних виробників — адже 95 % матеріалів будуть українські”, — коментує результат аукціону голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Згідно з ТЕО, новий міст буде вантовим і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. На правому березі Дніпра він сполучатиметься з дорогою Н-08, на лівому — з нинішньою вуличною мережею Кременчука. В цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок різних рівней. Загальна довжина споруди становитиме понад 3 км.

На фото: презентація проекту майбутнього моста

Тендер оголошено за схемою design-build, тому відповідальною за розробку проектної документації та виконавцем робіт з будівництва мосту буде одна й та сама компанія.

Як зазначили в Укравтодорі, зараз єдиний дієвий міст у Кременчуці — Крюківський міст, який знаходиться в аварійному стані. При цьому через нього проходять дві важливі для регіону державні дороги Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя і М-22 Полтава — Олександрія. Найближчі до міста Кременчука автодорожні мости, які відповідають умовам сучасного руху, знаходяться в радіусі 500 км.

А от у столиці заявили про плани побудувати сучасну “веломагістраль” уздовж Набережного шосе з LED-освітленням, навігацією і велопарковками. Київавтодор конкретизував дані плани, розповівши про подробиці реалізації проекту сумарною вартістю 184 млн грн.

Раніше Investory News писали, як архітектори різних країн перетворили старі промзони у модні дизайнерські простори. З матеріалом можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram