Новини
3 Березня 2022
503

Олег Дерипаска прогнозує Росії “жорстоку” кризу

“Помножуйте кризу 98-го року на три”

На Росію чекає “найжорстокіша” криза мінімум найближчі три роки. Про це повідомив мільярдер Олег Дерипаска під час виступу на Красноярському економічному форумі.

“Помножуйте кризу 98-го року на три <…>. Ми з таким викликом ще не стикалися ніколи. Я по собі розумію це краще за інших. Коли люди вам кажуть: опустять залізну завісу чи не опустять? ЇЇ вже опустили, це факт”, — сказав Дерипаска. Як наголосив підприємець, тепер Росії потрібно “заново відкривати цю завісу”.

“Потрібно подивитися, скільки у нас залишиться партнерів, я думаю, ми будемо здивовані тим, скільки їх залишиться — на одній руці перерахуємо”, — зазначив він.

Ключовим і першим кроком для виходу з кризи Дерипаска назвав “досягнення миру на основі компромісу” що швидше, то краще.

“Мене дуже просять не говорити на цю тему. Я дуже хотів би, щоб спочатку встановився мир. Все-таки це важливо, коли щодня це відбувається, це безумовна втрата”, — сказав він.

“Другий крок — це чесно обговорити, де живемо, як живемо, на яких умовах, хто чим командує і які ризики несе. Безумовно, важливо буде підтримати населення. Я великий противник найжорстокішого фінансового пресингу. Воно ні в чому не винне”, — продовжив він.

Нагадаємо, понад 70 світових компаній висловили протест у зв’язку із широкомасштабним вторгненням Росії в Україну та припинили співпрацю з агресором.

Як відомо, американський авіаційний гігант Boeing повідомив, що припиняє підтримку російських авіакомпаній та операції в Москві через вторгнення Росії в Україну.

Також кінокомпанія Walt Disney Company (включає Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios) вирішила призупинити покази фільмів у Росії.

Своєю чергою генсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США вводять “широкі” санкції щодо російського оборонного сектора.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram