Новини
7 Грудня 2022
432

Провідним джерелом електрики у світі буде відновлювана енергетика

Міжнародне енергетичне агентство зробило прогноз на найближчі п’ять років

Відновлювані джерела енергії (ВДЕ) на початку 2025 року обійдуть вугілля та стануть головним постачальником електрики на планеті, звітує Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Вже до 2027 року на ВДЕ припадатиме майже 40% електрики, що виробляється у світі, передбачає базовий сценарій МЕА. Водночас частка вугілля, природного газу та атомних електростанцій продовжуватиме скорочуватися.

Відновлювана енергетика отримала імпульс до зростання внаслідок енергетичної кризи, спричиненої скороченням експорту нафти та газу з росії. Країни Євросоюзу, для яких рф була головним постачальником нафти та газу у 2021 році, були змушені прискорити перехід до альтернативних джерел електроенергії.

“Глобальна енергетична криза стала причиною різкого прискорення введення в експлуатацію нових потужностей з вироблення електрики з ВДЕ, а темпи зростання сукупних потужностей можуть подвоїтися протягом п’яти років”, — наголошується в доповіді.

МЕА очікує, що до 2027 року у світі з’являться нові потужності з виробництва електроенергії з ВДЕ обсягом 2400 ГВт, що приблизно відповідає сукупним потужностям сучасного Китаю.

“За найближчі п’ять років у світі з’явиться стільки само відновлюваної енергії, як і за останні 20 років”, — зазначив глава МЕА Фатіх Біроль.

Нагадаємо, росія може зафіксувати ціну на свою нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram