Новини
24 Червня 2022
513

Майнери масово продають відеокарти на аукціонах

Такі продажі викликані кризою на ринку криптовалют

Через те, що криптовалюти Bitcoin і Ethereum стрімко втрачають ціну, майнери змушені позбуватися відеокарт, які раніше використовувалися для отримання прибутку, повідомляє ITC.

Майнери та власники інтернет-кафе тепер масово продають відеокарти, які використовували у видобутку криптовалют. Пристрої продаються на аукціонах у прямому етері, де такі моделі, як NVIDIA GeForce RTX 3060 можна придбати за $300–400. Хоча закуповувалися відеокарти, як правило, за вищою ціною.

Через суттєве падіння ціни Ethereum окупність інвестицій тепер обчислюється роками, а не місяцями, як раніше. Таким чином, перед майнерами, які сподівалися на легкий та швидкий прибуток, тепер стоїть вибір: продати свої відеокарти якнайшвидше, щоб повернути хоча б частину вкладень, або продовжувати майнити в надії, що вартість криптовалюти знову зросте.

Але очікування — не найкращий вибір у нинішніх умовах. Це пов’язано з тим, що незабаром криптовалюта Ethereum відмовиться від концепції Proof-of-Work на користь Proof-of-Stake. Це дозволить суттєво знизити енергоспоживання мережі та прискорити проведення транзакцій. Але водночас це позбавить сенсу майнінг. Отже, на отримання прибутку від майнінгу залишилося лише кілька місяців.

Зараз на китайських аукціонах можна легко знайти моделі NVIDIA GeForce RTX Купівля таких пристроїв пов’язана з ризиком, оскільки вони активно використовувалися в майнінгу в режимі 24/7.

Нагадаємо, що криптовалютні біржі заблокували акаунти росіян, які обходили санкції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram