Новини
22 Липня 2022
445

Нові санкції ЄС зобов’язують росіян декларувати активи у Європі

В протилежному разі їм “світить” конфіскація

Росіяни, які потрапили під європейські санкції, мають задекларувати свої активи у Євросоюзі. Відмова від цього розглядатиметься як порушення санкційного режиму та може стати підставою для примусового вилучення активів, повідомляє Bloomberg.

Така вимога передбачена сьомим пакетом санкцій проти росії, ухваленим ЄС у четвер, 21 липня.

Євросоюз у такий спосіб посилює свої повноваження, щоб мати можливість конфіскувати, а не просто заморожувати активи. У тому числі для того, щоб використовувати ці активи для повоєнного відновлення України.

Серед варіантів, що розглядаються, є пропозиція криміналізувати ухилення від санкцій. Це забезпечить правову базу конфіскації майна.

Але остаточні рішення з цього приводу мають бути ухвалені на рівні країн-членів ЄС.

21 липня Рада Європейського Союзу ухвалила нові санкції проти росії у відповідь на її вторгнення до України. Центральним елементом нового пакету стала заборона імпорт золота та ювелірних виробів із рф.

Також під санкції потрапили 57 фізичних та юридичних осіб, зокрема мер москви та відомі актори Сергій Безруков та Володимир Машков.

Нагадаємо, що сенатори запропонували визнати дії росії геноцидом. Документ було внесено на розгляд Сенату після виступу у Конгресі першої леді України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram