Новини
14 Січня 2021
1 065

Нафтогаз увів в експлуатацію Святогірське родовище

У Харківській області запущено в роботу перше родовище газу щільних порід

НАК “Нафтогаз України” запустила Святогірське родовище газу з щільних колекторів (tight gas), розташоване на території Харківської області всередині Юзівської площі, повідомляє глава групи Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні почали подачу в систему магістральних газопроводів газу зі Святогірського родовища, яке знаходиться “всередині” великої, нещодавно придбаної нами Юзівської площі. Щоб зробити це можливим, наші фахівці з “Нафтогаз Розвідка та Видобуток” запустили нову установку підготовки газу, 26 км газопроводу та під’єднали три свердловини”, — написав Коболєв.

Він також зазначив, що зі щільних порід складніше отримувати вуглеводні, “але це можливо, якщо застосовувати сучасні технології”.

“Запуск Святогірки — це хороший заділ, щоб якомога швидше почати освоєння Юзівської площі, як ми й обіцяли. Зокрема, нам не треба буде будувати для Юзівки абсолютно нову інфраструктуру — на першому етапі розробки її ми зможемо використовувати об’єкти, які побудували на Святогірці”, — зазначив глава “Нафтогазу”.

Нагадаємо, у 2020 році НАК “Нафтогаз України” разом з компаніями, що входять до її складу, сплатили до державного та місцевих бюджетів 141,5 млрд грн податків і зборів (враховуючи залишок дивідендів за 2019 рік).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram