Новини
13 Січня 2021
1 059

У 2020 році “Нафтогаз України” перерахував до держбюджету 141,5 мільярда гривень

Група залишається найбільшим платником податків в Україні

У 2020 році НАК “Нафтогаз України” разом з компаніями, що входять до її складу, сплатили до державного та місцевих бюджетів 141,5 млрд грн податків і зборів (враховуючи залишок дивідендів за 2019 рік), йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

При цьому у грудні відрахування до бюджетів склали 46,7 млрд грн, що у першу чергу пов’язано з платежами за підсумками врегулювання податкового боргу ПАТ “Укрнафта”.

Зазначається, що надходження від групи склали понад 13% загальних доходів державного бюджету за вказаний період — група залишається найбільшим платником податків в Україні.

Позаминулого року НАК “Нафтогаз України” та компанії, що входять до неї, сплатили до бюджетів усіх рівнів 121,4 млрд грн податків і дивідендів.

“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. НАК є монополістом зі зберігання природного газу у підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Нагадаємо, наприкінці минулого року НАК “Нафтогаз України” придбав понад 50% у статутному капіталі ТОВ “Надра Юзівська”, що належить НАК “Надра України”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram