Новини
1 Серпня 2022
524

На відправку чекають ще 16 суден з українським збіжжям

Вантаж знаходиться у портах Одещини

У портах Одещини чекають на відправку ще 16 суден з українським збіжжям. Україна отримує нові заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією, написав у Телеграмі заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

“Зараз в портах Одещини залишається ще 16 суден з українським збіжжям, які чекають на відправку. Це ті, які були заблоковані в портах від кінця лютого. Разом із тим ми отримуємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією. Найближчим часом плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції”, — написав Тимошенко.

Заступник керівника ОП нагадав, що розблокування портів — це щонайменше $1 млрд валютної виручки в економіку країни.

Також сьогодні, 1 серпня, вперше з 24 лютого, з Одеського порту вийшло судно Razoni з українським продовольством. На його борту — понад 26 тис. тонн української кукурудзи. Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі, Ліван. Судно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина.

Нагадаємо, що Україна планує наростити експорт органічної продукції до $1 мільярда. Наша держава є лідером серед постачальників до ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram