Новини
30 Червня 2022
873

Мінцифри запускає IT Generations

Проєкт призначений для навчання українців ІТ-спеціальностей

Міністерство цифрової трансформації спільно з блокчейн-екосистемою Binance та Львівським ІТ Кластером запускає пілотну освітню програму IT Generation. В межах проєкту українці зможуть безплатно пройти курси за різними tech та non-tech напрямками та розпочати роботу в ІТ.

“Ми розуміємо, що освіта та можливість опанувати нову професію в нинішніх умовах надзвичайно важлива. Сьогодні ми запускаємо пілотний проєкт IT Generation. Він ляже в основу масштабного національного проєкту, який запуститься найближчим часом та дасть можливість 60 тис. українців отримати безплатну та якісну ІТ-освіту”, — зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Учасниками курсів можуть стати українці, яким від 21 до 60 років та які не мають освіти та досвіду роботи в ІТ. Обов’язковим є володіння англійською мовою на рівні не нижчому за B1. Набір студентів стартує у серпні.

В межах IT Generation українці зможуть обрати курси tech напрямків: Blockchain Development, FrontEnd, QA, JavaScript, Java, Python, та non-tech: Project/Product Management, UI/UX Design, HR/Recruiting, Digital Marketing, Business Analysis.

Кожна з програм триватиме від 2 до 6 місяців. Усі курси передбачають роботу з викладачами та менторами, виконання домашніх завдань і розробку проєктів.

Курси проводитимуть школи, які пройдуть попередній відбір — він стартує у липні.

Нагадаємо, що конкуренція на українському ринку праці зросла у п’ять разів. Кількість вакансій впевнено зростає, хоча ринок ще не відновився.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram