Новини
6 Грудня 2021
901

Медіакомпанія Трампа залучила $1 мільярд інвестицій

Колишній президент США готується вивести компанію на біржу

Медіакомпанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Media & Technology Group (TMTG), яка розробляє власну соцмережу, заявила про домовленості на отримання $1,25 млрд від групи інституційних інвесторів. Про це пише Forbes з посиланням на спільну заяву з компанією Digital World Acquisition Corp на сайті Trump Media & Technology Group.

Які саме інвестори взяли участь у раунді інвестицій, у повідомленні не уточнюється.

Дональд Трамп планує вивести Trump Media & Technology Group на біржу завдяки об’єднанню із вже публічною Digital World Acquisition Corp.

Компанія отримає інвестиції після об’єднання бізнесу, гроші спрямує на забезпечення роботи об’єднаного підприємства. Інвестори отримають акції зі знижкою 20% до середньої ціни закриття торгів протягом останніх п’яти днів.

“Проте обсяг знижки за умовами угоди може зрости до 40% залежно від результатів торгів”, — йдеться у повідомленні.

За словами Трампа $1 млрд інвестицій надсилає важливий сигнал бігтеху (великі технологічні компанії — Ред.), що цензура та політична дискримінація мають закінчитися. “Залежно від розширення нашого балансу TMTG займає міцнішу позицію для того, щоб протистояти тиранії бігтеху”, — заявив він.

Компанія Трампа анонсувала запуск соцмережі Truth Social у жовтні. Наразі доступний сайт, на ньому можна записатися у чергу на доступ до нової платформи. Початкові терміни запуску компанія Трампа вже пропустила.

Щодо домовленості об’єднатися з компанією Digital World Acquisition Corp. для виходу на біржу шляхом злиття зі спеціальною компанією (SPAC) Trump Media & Technology Group оголосила у жовтні.

Нагадаємо, Трамп зайнявся створенням власної соцмережі після того, як його облікові записи заблокували найбільші західні платформи. Twitter відключив сторінку Трампа назавжди, його сторінки в Facebook та Instagram були заморожені на невизначений термін.

Причиною став штурм Капітолію прихильниками Трампа: на думку керівників соцмереж, його спровокував Трамп своїми висловлюваннями. Він подав до суду на Facebook, Twitter і Google.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram