Новини
22 Березня 2019
917

Levi Strauss & Co. повернувся на фондовий ринок з IPO

Ціна акцій американського виробника джинсового одягу підскочила на першій торговій сесії на 35%

Американський виробник джинсового одягу повернувся на відкритий ринок вперше з 1985 року. У середу він розмістив 36,7 млн акцій за ціною $17 за кожну. В результаті компанія була оцінена у $6,6 млрд. Котирування акцій Levi Strauss & Co. (Levi’s) підскочили на 35% у ході дебютних торгів після первинного розміщення акцій. Ціна IPO була підвищена з початкових $14-16 за акцію.

У четвер торги акціями Levi’s почалися на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) під тікером LEVI. На відкритті сесії котирування становили $22,22, а потім піднялися до $22,92.

Високий інтерес до IPO Levi’s, яке стало одним з найбільших у сегменті роздрібної торгівлі та виробництві споживчих товарів за минуле десятиліття, дозволив компанії підвищити ціну розміщення.

Levi Strauss, заснована у Каліфорнії у 1853 році, вперше вийшла на відкритий ринок у 1971 році, проте в 1985-ому була викуплена сім’єю Хаас – нащадками засновника компанії, і знову стала приватною. Сім’я Хаас, яка збереже контроль над компанією після IPO, отримає основну частину надходжень від IPO – $462 млн, ще $161 млн піде на потреби компанії.

Після IPO сім членів сім’ї Хаас контролюватимуть приблизно дві третини акцій Levi’s, які знаходяться в обігу, крім ряду інших членів сім’ї з дрібними частками.

Виручка компанії за підсумками 2018 фінансового року збільшилася на 13% – до $5,6 млрд.

Раніше Investory News повідомляли, що Lyft розпочинає роуд-шоу IPO та планує залучити $2 млрд і вийти на рівень капіталізації $20 млрд.

До того ж, соціальний фотосервіс Pinterest подав заявку на проведення IPO. Як зазначає компанія, вона в січні проводила переговори з банкірами й зараз співпрацює з Goldman Sachs і JPMorgan Chase з організації IPO. За даними ЗМІ, Pinterest планує стати публічною в червні 2019 р. та вийти на рівень капіталізації приблизно в $12 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram