Новини
30 Квітня 2024
130

Meta пройде перевірку на протидію російській дезінформації

У разі виявлення порушень техногіганта можуть оштрафувати до 6% її глобального річного обігу

Фото: nikvesti.com

Брюссель хоче розпочати перевірку Facebook та Instagram через занепокоєння, що Meta не робить достатньо для протидії дезінформації росії та інших країн напередодні виборів, пише FT з посиланням на двох обізнаних в цьому питанні людей.

Європейські регулятори підозрюють, що компанія робить недостатньо, щоб зупинити масштабне розповсюдження політичної реклами. Це створює ризик підриву загальноєвропейських виборів, які відбудуться на початку червня.

Серед держав-членів ЄС зростають побоювання, що росія поширює дезінформацію в соціальних мережах, щоб підірвати вибори. Але очікується, що у своїй заяві Єврокомісія не буде виокремлювати рф, а лише згадає про дезінформацію з боку іноземних суб’єктів.

Також чиновники ЄС побоюються, що механізм Meta, який дозволяє користувачам позначати незаконний контент, не є достатньо доступним або зручним, щоб відповідати Закону про цифрові послуги (DMA).

DMA ухвалили рік тому у квітні. Він передбачає, що компанії мають розкривати інформацію про те, яких заходів вони вживають для боротьби з дезінформацією або пропагандою. Якщо ЄС визнає, що Meta порушує цей закон, техногіганта можуть оштрафувати до 6% її глобального річного обігу.

Комісія має розпочати розслідування на основі звіту, надісланого компанією Meta у вересні. Вони подивляться, як компанія дає раду з дезінформаційними ризиками на своїй платформі, а також на основі власної оцінки ЄС.

Розслідування оцінить, чи відповідає законодавству спосіб, у який Facebook та Instagram розміщують політичний контент на своїх сайтах. Розслідування покаже, чи відповідає законодавству спосіб, у який Facebook та Instagram розміщують політичний контент на своїх сайтах.

Нагадаємо, OpenAI співпрацюватиме з Financial Times.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram