Новини
18 Березня 2019
1 065

Lyft розпочинає роуд-шоу IPO

Компанія планує залучити $2 млрд і вийти на рівень капіталізації $20 млрд

Платформа Lyft Inc 18 березня, сьогодні, розпочинає первинне розміщення акцій на фондовій біржі Nasdaq, про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела. Компанія прагне залучити $2 млрд і вийти на рівень капіталізації $20 млрд.

Lyft планує залучити якнайбільше інвесторів, що пов’язано із великою конкуренцією з Uber, який також планує розпочати первинне розміщення акцій наступного місяця.

В Lyft відмовилися від коментарів, пишуть Reuters.

Нагадаємо, 1 березня Lyft опублікувала свій довгоочікуваний проспект IPO, вперше розкриваючи свої фінансові показники і зростаючу частку в сегменті райдшерінга. Згідно з документами, компанія планує розмістити два класи акцій під тікером Lyft обсягом у $100 млн. Щодо фінансів, то в минулому році Lyft отримала чистого збитку в $911 млн. Виручка сервісу склала $2,16 млрд, що на 103% більше його торішніх показників. Витрати Lyft оцінюються у $3,13 млрд.

У свою чергу Uber прагне отримати оцінку під час ІРО до $120 млрд, хоча деякі аналітики прогнозують до $100 млрд, виходячи з опублікованих фінансових показників. Ні Uber, ні Lyft не приносять прибутку, зазначають експерти.

IPO Lyft забезпечить збільшення фінансування, оскільки воно продовжує субсидувати поїздки акціями для залучення пасажирів. За словами джерел, IPO також допоможе фінансувати інвестиції в такі галузі як автономне водіння.

У червні 2018 р. Lyft отримав від інвесторів $600 млн і був оцінений в $15,1 млрд. Всього з моменту заснування в 2012 р. Lyft залучив $5,1 млрд.

Раніше Investory News писали, що SoftBank і Toyota мають намір інвестувати в Uber $1 млрд

Також, найбільший сервіс таксі в Південно-Східній Азії залучив $1,46 млрд від фонду Vision Fund японського холдингу SoftBank.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram