Новини
14 Березня 2019
1 009

SoftBank і Toyota мають намір інвестувати в Uber $1 млрд

Кошти підуть на розробку безпілотого підрозділу компанії

SoftBank, Toyota та інші інвестори ведуть переговори з Uber щодо інвестицій обсягом $1 млрд в безпілотний підрозділ компанії, повідомляє видання The Wall Street Journal (WSJ).

За інформацією WSJ, не виключається припинення переговорів. Однак, якщо угода відбудеться, про це офіційно оголосять у квітні 2019-го.

У 2017 р. компанія Uber витратила на розробку безпілотників близько $750 млн. Але вже 2018-го витрати були зменшені, пише видання.

Потенційна ​​угода включає купівлю акцій Uber, спеціально випущених для безпілотного підрозділу. Компанія збереже над ним контроль і використовуватиме гроші для фінансування своїх розробок.

Як зазначають у WSJ, інвестиції допоможуть Uber залучити потенційних інвесторів перед IPO, в ході якого стартап можуть оцінити в суму до $120 млрд.

Softbank закрив операцію з Uber і став найбільшим акціонером компанії в січні 2018 р. У травні японська корпорація інвестувала $2,25 млрд в розробника технології автопілота Cruise.

За даними WSJ, у грудні 2018 р. сервіси таксі Uber і Lyft одночасно подали заявки на IPO. Тож Uber може провести розміщення акцій вже в першому кварталі поточного року, а Lyft планує IPO на березень або квітень 2019 р.

А тим часом, фонд Vision Fund японського холдингу SoftBank інвестував $1,46 млрд у Grab – найбільший сервіс таксі в Південно-Східній Азії.

В цей час, Toyota розроблятиме місячний всюдихід. Корпорація погодила свої плани з космічним агентством Японії JAXA.

Нагадаємо, раніше Investory News публікували статистику Департаменту автотранспорту Каліфорнії щодо роботи безпілотних автомобілів в штаті. Автівка Apple не пройшла тест на самостійність. Відмінні показники у виробника Waymo та Cruise.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram