Новини
14 Лютого 2019
1 236

Автівка Apple не пройшла тест на самостійність

В США протестували безпілотні автомобілі

Департамент автотранспорту Каліфорнії опублікував статистику роботи безпілотних автомобілів в штаті. У звіті особливу увагу звертали на те, як часто водій транспортного засобу переводить її в ручне керування в екстрених випадках.

Автомобілі виробника Waymo, який входить до холдингу Alphabet разом з Google, виявилися найбільш самостійними. У них зафіксовано приблизно одне перемикання на кожну тисячу миль. Точніше кажучи, в середньому кожні 17 730 км машини проїжджають без участі людини.

На другому місці за надійністю безпілотного керування опинилось авто Cruise. За 8 376 км – жодного перемикання водієм.

Практично несамостійним виявився безпілотник Apple з показником у 871 перемикання на тисячу миль. Тобто, водії перехоплювали управління у безпілотного авто в середньому кожні 1,77 км. В Apple пояснили, що перехоплення траплялися так часто, тому що системи безпілотного авто компанії поки не готові до будь-яких умов і ситуацій на дорозі.

Відзначимо, що Waymo тестує в Каліфорнії 126 машин. Трохи більше Cruise – 175 авто. У звіті Apple вказані номери лише 62 машин.

У січні 2019 р. у відділі безпілотних машин Apple пройшла реструктуризація. Близько 200 співробітників були звільнені або переведені в інші підрозділи. У компанії говорили, що вважають сферу безпілотних автомобілів перспективною, але не стали розкривати плани про конкретні продукти.

Деякі компанії, в тому числі Ford Motor Co., Tesla Inc., Lyft і Bosch заявили, що в минулому році вони не проводили ніяких автономних випробувань в Каліфорнії. Так, наприклад, у Tesla замість тестування безпілотного водіння збирають дані під час звичайного, що дозволяє розробляти автопілот без окремих тестів.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про намір Amazon залучити $0,5 млрд на створення безпілотного автомобіля.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram