Новини
23 Липня 2020
1 242

Квартальний прибуток Nasdaq б’є рекорди

Усе більше людей купують акції саме технологічних компаній, бо їх практично не торкнулися карантинні обмеження

Трансатлантичний біржовий оператор NASDAQ Composite у середу, 22 липня, відзвітував про квартальний прибуток, який перевершив всі очікування, оскільки все більше людей почали торгувати з дому, а викликана пандемією волатильність ринку також сприяла зростанню обсягів до рекордних рівнів, повідомляє Reuters.

Чистий прибуток збільшився до $241 млн або $1,45 на акцію, у другому кварталі, що закінчився 30 червня, з $174 млн або $1,04 на акцію, роком раніше.

При цьому скоригований прибуток склав $1,54 на акцію, тоді як аналітики очікували $1,45 на акцію, згідно з даними IBES від Refinitiv. Виторг без урахування операційних витрат зріс на 12% і склав $699 млн.

“Усе більше людей почали купувати акції саме технологічних компаній, оскільки їх практично не торкнулися карантинні обмеження, які зупинили ділове життя в інших секторах економіки”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що ще одним фактором зростання прибутку техно-біржі став зрослий обсяг угод внаслідок введення брокерами торгівлі без комісій.

Загалом компанія Nasdaq отримує вигоду завдяки укладеним угодам на біржі, а також коли зростають активи, що входять до його індексу.

Виторг підрозділу ринкових послуг Nasdaq, на частку якого припадало 40% від загального обсягу, зріс на 22% до $276 млн. Підрозділ контролює операції, кліринг і розрахунки.

Якщо у березні лістинг на біржах припинився внаслідок епідемії, то за минулий квартал стався справжній “сплеск” IPO, коли на біржу вийшли такі великі компанії, як Royalty Pharma Plc, Warner Music Group і Zoominfo Technologies Inc, що також принесли дохід біржовому оператору.

До речі, з 2017 року, коли Nasdaq вперше в історії США очолила жінка – Адена Фрідман – стався ряд змін: бізнес її компанії вийшов за межі традиційних функцій торгівлі та звернувся до області технологій й аналітики, одночасно позбувшись підрозділів, що не приносять особливих ​​прибутків.

При цьому нововведення – надання інформаційних послуг, яке є найбільшим, не пов’язаним з трейдингом, бізнесом Nasdaq, дозволило збільшити виторг компанії майже на 10% до $213 млн.

Раніше Investory News писали, що на фоні пандемії квартальний прибуток NASDAQ виріс на 23%, чому сприяла волатильність ринку, викликана коронавірусом, яка привела до зростання обсягів торгів у березні.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що американська біржа Nasdaq, друга за величиною фондова торговельна площадка США, яка торгує акціями високотехнологічних компаній – вперше введе мінімальний розмір для первинних публічних розміщень (IPO) – $25 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram