Новини
15 Листопада 2021
614

Рекордний прибуток “Укргазбанку”: З початку року держбанк заробив 2,7 мільярда гривень

Цьогоріч фінансова установа зосередила увагу на проєктах сталого розвитку

Державний “Укргазбанк” протягом січня-жовтня 2021 року заробив найбільший за всю свою історію чистий прибуток — 2,7 млрд грн, що майже в чотири рази більше, ніж за аналогічний період торік (994 млн грн), повідомляє пресслужба банку.

Як нагадує голова правління “Укргазбанку” Андрій Кравець, 2014 року банк отримав один із найбільших збитків обсягом 3,4 млрд грн. “Тоді перед новим менеджментом постало питання не розвитку банку, а взагалі його подальшого існування. З 2015 року й почалася нова історія банку — якісної трансформації зі збиткового тягаря для держави у прибутковий та перспективний актив для інвестування”, — наголосив він.

В Укргазбанку зазначили, що рекордний прибуток — результат роботи над покращенням ефективності діяльності й зокрема завдяки оптимізації структури валюти балансу. “Нам вдалося розширити чисту процентну маржу шляхом зменшення вартості ресурсів та зміни структури процентних активів”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що цьогоріч банк зосередився на проєктах сталого розвитку — з підвищення енергоефективності (зокрема у транспортній галузі), відновлюваної енергетики, екологічного будівництва, системи акумулювання та зберігання енергії, утилізації відходів, підвищення ефективності використання водних ресурсів і підтримці медицини.

“Ми й надалі працюватимемо у напрямі підвищення операційної ефективності як завдяки покращенню структури балансу, так і завдяки підвищенню транзакційної активності наших клієнтів. Тут, звісно, допоможуть нові сервіси, над якими ми вже активно працюємо”, — підсумували в банку.

“Укргазбанк” створений 1993 року. Держава в особі Мінфіну має 94,94% акцій фінустанови. Згідно з даними Нацбанку, на 1 вересня 2021 року Укргазбанк за обсягом загальних активів посів п’яте місце (124,42 млрд грн) серед 72 банків, що діяли в країні.

Тим часом за 9 місяців 2021 року ПриватБанк отримав прибуток у 21,2 млрд грн. При цьому обсяги депозитів, попри зниження ставок на ринку, залишалися стабільними.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram