Новини
20 Жовтня 2021
755

За 9 місяців 2021 року ПриватБанк отримав прибуток у 21,2 мільярда гривень

Обсяги депозитів, попри зниження ставок на ринку, залишаються стабільними

За підсумками січня-вересня 2021 року ПриватБанк отримав прибуток у 21,2 млрд грн, що майже дорівнює обсягу прибутку за аналогічний період минулого року (21,3 млрд грн), повідомляє пресслужба банку.

“Пожвавлення ділової активності в Україні та виважена політика ризик менеджменту обумовили зростання кредитного портфеля ПриватБанку на 19%. При цьому обсяги розміщених у банку коштів клієнтів залишаються стабільними, навіть в умовах значного зниження ставок за депозитами на ринку”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби банку, з початку року ПриватБанк нарощує операційну ефективність — бізнес результат до вирахування резервів зріс на 9 млрд грн, проти тогорічного, завдяки розвитку бізнесу, а також контролю за витратами.

Разом з тим, макрофактори, що зумовлюють коливання вартості портфелю державних цінних паперів, 2021 року мають негативний вплив на результат ПриватБанку та скорочують його прибуток майже на мінус 6,7 млрд грн.

Нагадаємо, за перший квартал державні банки України отримали 3,2 млрд грн прибутку. При цьому загальний показник банківського сектору становив понад 17 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram