Новини
21 Січня 2022
745

Гарний заробіток: Дохід власника TikTok 2021 року зріс на 70%

Сьогодні ByteDance зберігає друге місце на китайському ринку онлайн-реклами

Фото: Thomas Sueno/Reuters

Загальний виторг компанії ByteDance, яка володіє сервісом TikTok, минулого року становив $58 млрд , що на 70% більше за показники 2020-го, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Проте динаміка зростання знизилася через жорстку політику Китаю щодо великих технологічних компаній. У 2020 році виторг ByteDance зріс на 100% рік до року і становив $34,3 млрд.

“Наразі китайські технологічні компанії від Tencent Holdings до Alibaba Group повідомляють про уповільнення зростання на фоні широкомасштабних репресій зі сторони регулюючих органів країни”, — зазначає видання.

Наприклад, у третьому кварталі минулого року Tencent продемонструвала найповільніше зростання доходів з моменту виходу на біржу 2004-го.

Сьогодні ByteDance зберігає друге місце на китайському ринку онлайн-реклами, частка компанії становить 21%, згідно з дослідженням Interactive Marketing Lab Zhongguancun. Перше місце посідає Alibaba, третє — Tencent.

Загальне зростання продажів онлайн-реклами в Китаї за 2021 рік скоротилося до 9,3%, з 13,8% роком раніше. У липні минулого року на фоні тиску уряду Китаю на IT-галузь капіталізація Tencent скоротилася на рекордні $170 млрд, акції подешевшали на 23%. Alibaba втратив майже $104 млрд капіталізації.

Нагадаємо, у травні минулого року стало відомо, що 38-річний засновник китайської ByteDance залишить посаду гендиректора. Його місце займатиме чинний начальник відділу кадрів Ліанг Рубо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram