Новини
25 Лютого 2020
1 023

Кредит у €52,5 мільйона: ЄБРР підтримує розширення роздрібної торгівлі в Одесі

Кошти отримує компанія, яка володіє та керує ТРЦ “Рив’єра”

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР ) виділив фінансування розміром €52,5 млн ($56,90 млн) спеціальної проектної компанії Нові бізнес-погляди (НБВ), яка володіє та управляє ТРЦ “Рив’єра” в Одесі. Про це повідомляється на сайті банку.

Згідно з повідомленням, передбачається збільшення загальної орендної площі ТЦ на 18,13 тис. кв. м до кінця 2022 р.

У релізі вказується, що кредит також буде використаний для реструктуризації балансу НБВ і створення можливостей для професійного навчання.

“Ця інвестиція збільшить наявність сучасної площі роздрібної торгівлі в Одесі, яка в даний час відстає від більшості європейських міст зі своїм поточним показником загальної орендної площі лише близько 250 кв. м на 1000 жителів”, — зазначили в банку.

Як пише Інтерфакс-Україна, ЄБРР є провідним інституційним інвестором в Україні та вже взяв на себе зобов’язання щодо надання понад €14,5 млрд ($15,72 млрд) в рамках більш ніж 460 проектів у країні.

У держреєстрі бенефіціарами НБВ вказані кіпріоти Андреас і Кіріакос Ріаласи (Andreas and Kyriakos Rialas), які володіють компанією через Centralpark Invest Cyprus Limited, Argo Real Estate Opportunities Fund Limited, Argo Distressed Credit Fund і ТОВ Тритон холдинг “(Київ).

Виручка НБВ у 2018 р. зросла на 16,8% — до 361,41 млн грн, а чистий прибуток склав 155,54 млн грн проти 470,47 млн ​​грн чистого збитку роком раніше.

Згідно з інформацією на сайті Argo Real Estate Opportunities Fund Limited, загальна орендна площа ТЦ “Рив’єра” становить 65 тис. кв. м, де представлено понад 120 магазинів.

Як писали раніше Investory News, Європейський банк реконструкції та розвитку поліпшив прогноз зростання ВВП України цього року до 3,3%, раніше прогнозував 2,5%.

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook повідомив, що ЄБРР визначив компанії, які зможуть брати участь у наших тендерах на закупівлю газу за кошти, які Нафтогаз залучив від банку в рамках розміщення єврооблігацій у 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram