Новини
29 Жовтня 2019
1 230

Космічні торги: Virgin Galactic вийшла на біржу

У перший день вартість акцій зросла на 9% до $12,39

Фото: cnbc.com

Акції компанії британського підприємця Річарда Бренсона Virgin Galactic почали торгуватися на Нью-Йоркській біржі (NYSE), про це йдеться у повідомленні компанії на офіційній сторінці в Twitter.

Цінним паперам компанії присвоєно тікер SPCE. Так, Virgin Galactic стала першою компанією у сфері космічного туризму, що розмістила свої акції на ринку цінних паперів.

Її засновник Річард Бренсон особисто ударив у дзвін на біржі, що означає початок торгів. “Акції Virgin Galactic виросли до $12,93, а завершили день, знизившись всього на 0,3% до $11,75”, – пише CNBC.

Як зазначив Джордж Уайтсайдс, гендиректор компанії, Virgin Galactic сьогодні знову увійшла в історію, оскільки стала першою у світі та єдиною публічною комерційною компанією, яка виконує пілотовані польоти.

“Уперше у кожного буде можливість інвестувати в компанію, сфокусовану на відрядження людей в космос, яка змінить ринок”, – підкреслив він.

Virgin Galactic розмістила свої акції на NYSE, після того як минулого тижня завершила об’єднання зі спеціалізованою компанією з цільових злиттів і поглинань Chamath Palihapitiya Social Capital Hedosophia.

“Компанія не проводила публічного розміщення акцій, що дозволило уникнути дорогого роуд-шоу для інвесторів”, – зазначає Bloomberg.

Virgin Galactic було засновано у 2004 році. Мета компанії – організація комерційних космічних польотів. У лютому вона вперше відправила до кордонів космосу космоплан з пасажиром на борту. Корабель піднявся на 88 км над поверхнею Землі й успішно повернувся назад.

Зазначається, що вартість туристичного польоту складає приблизно $250 тис. Кілька сотень охочих вже внесли оплату. Згідно з планами керівництва компанії, перший політ може відбутися вже у 2020 році.

У Virgin Galactic у цьому бізнесі два головних конкуренти – Blue Origin Джеффа Безоса і SpaceX Ілона Маска.

Раніше Investory News писали, що мільярдер Річард Бренсон планує вивести до кінця 2019 року на IPO Virgin Galactic.

Про те, як космос може стати перспективним вкладенням коштів для бізнесу можна прочитати в матеріалі Investory News “Зоряний шлях: Хто і як заробляє на космосі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram