Новини
10 Березня 2020
924

Just Walk Out: Amazon налагодить продаж систем для магазинів без касирів

Фінансові умови угод компанія не розкриває

Amazon запустила продаж технологій для безкасових магазинів іншим рітейлерам і назвала її Just Walk Out, повідомляє Reuters з посиланням на компанію.

У компанії вже є кілька клієнтів, імена яких вона не називає. Фінансові умови угод Amazon не розкриває.

Рітейлер відкрив свій перший магазин без кас Amazon Go в січні 2018 р. Щоб зайти в магазин, покупці повинні відкрити програму Amazon і просканувати QR-код, приклавши смартфон до турнікета.

Покупки можна відразу складати в сумку — система автоматично зараховує товар і списує його вартість з карти, прив’язаної до додатка. У квітні 2019 р. компанія обіцяла ввести оплату готівкою в Amazon Go.

Amazon пропонує рітейлерам іншу систему для входу в магазин: покупці повинні будуть вставити в турнікет банківську карту. Всі товари вносяться у віртуальну корзину покупця, а рахунок виставляється по карті, вставленої в турнікет. Щоб отримати квитанцію, в магазині потрібно буде залишити свою електронну пошту — на неї буде приходити чек при кожній покупці у партнерів Amazon.

Технологія також включає хмарний сервіс Amazon Web Services, камери на стелі та датчики ваги на полицях. Їх можна буде встановити як в новий магазин, так і переобладнати старий. На турнікетах буде напис “Технологія Just Walk Out від Amazon”, за інше оформлення магазину буде відповідати продавець.

Як писали раніше Investory News, Amazon відкрила автоматизовані магазини Amazon Go, які працюють без касирів та продавців, зможуть приймати до оплати готівку. На такий крок компанія пішла на фоні зростаючої критики зі сторони влади великих міст США щодо безготівкових розрахунків.

Нагадаємо також, Федеральна торгова комісія США (FTC) вимагає від п’яти найбільших IT-компаній — Alphabet, Amazon, Apple, Facebook і Microsoft — відзвітувати про угоди з придбання технологічних стартапів за останні 10 років. Йдеться про угоди, що не потрапляють під дію закону про злиття і поглинання на суму менш ніж $94 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram