Новини
11 Квітня 2019
1 600

Amazon Go: Без касирів, продавців та кас, але з готівковим розрахунком

Влада США підштовхнула Amazon подумати над введенням готівки для оплати покупок

Автоматизовані магазини Amazon Go, які працюють без касирів та продавців, зможуть приймати до оплати готівку. На такий крок Amazon пішла на фоні зростаючої критики зі сторони влади великих міст США щодо безготівкових розрахунків, передає CNBC.

Так, у 2019 році влада Філадельфії та Нью-Джерсі заборонили місцевим магазинам і закладам громадського харчування працювати з виключно безготівковими способами оплати. Наступними у черзі – Сан-Франциско, Чикаго та Нью-Йорк. Таке рішення міська влада пояснює відсутністю банківських карт у великої кількості жителів з низьким рівнем доходу.

Про плани компанії запровадити готівкові розрахунки, співробітники Amazon дізналися у березні, на робочій зустрічі зі старшим віце-президентом Amazon Стівом Кесселем.

На даний момент ще не зрозуміло, як саме працюватиме прийом коштів і коли така можливість стане реальністю. Представник Amazon процес розрахунку описав без будь-яких уточнень: “Ви робите покупку, платите готівкою, отримуєте решту”.

Перший Amazon Go відкрився на початку 2018 року. Загалом їх 10 штук – по чотири в Сіетлі і Чикаго і два в Сан-Франциско. Як повідомляє Bloomberg, у найближчих планах компанії – відкриття 50 магазинів у 2019 році.

“До 2021 року їх кількість збільшиться до трьох тисяч”, – йдеться у повідомленні.

Аби потрапити до магазину покупцю необхідно на смартфоні відкрити програму Amazon Go, просканувавши код на турнікеті. За процесом шопінгу слідкують камери, що розташовані по всьому магазину. Після того, як клієнт покидає магазин, Amazon списує вартість продуктів з прив’язаної до облікового запису карти.

За підрахунками RBC Capital Markets, магазини Amazon Go приносять трохи менше $15 млн на рік. Для їх виходу на беззбитковість за нинішніх темпів розвитку потрібно два роки.

Раніше Investory News писали,  що Amazon планує відкрити десятки продуктових магазинів в декількох великих містах США. Також Amazon на сьогодні є найдорожчою публічною компанією у світі з ринковою капіталізацією у $797 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram