Бiзнес
22 Квітня 2019
2 899

Гіганти мегаполісу: ТОП-5 масштабних житлових комплексів Києва

Рейтинг найбільших столичних житлових комплексів з концепцією “місто в місті”, які активно будуються

Будівельна індустрія розвивається бурхливими темпами. Київ активно розбудовується. Однак покупці почали частіше звертати увагу не тільки на планування квартир, а й на комфорт біля будинку, в мікрорайоні і навіть всього району. Якщо інфраструктура погано розвинена, такий варіант нікого не приваблює, йдеться у матеріалі порталу Address.ua.

Сьогодні досить важко виграти боротьбу за клієнта, який став більш вимогливим і перебірливим внаслідок переповненого ринку.

Ситуація підштовхнула забудовників більш творчо підходити до процесу: не просто ставити цегляні коробки, а розробляти й будувати житлові комплекси з урахуванням комплексного розвитку територій. Концепція “місто в місті”, що набирає популярність серед столичних забудовників, надає можливість майбутнім мешканцям отримати максимально комфортні та зручні умови для життя.

На обмеженій території житлового комплексу концентрується свого роду мегаполіс, де все знаходиться поруч: магазини, косметичні салони, аптеки, спортклуби, центри розвитку, і навіть школи та дитячі сади. А територія комплексу цілодобово під охороною.

На законодавчому рівні немає загальноприйнятих вимог по площі житлового комплексу, кількості будинків і набору обов’язково присутніх соціальних об’єктів, щоб вважати житловий комплекс “містом в місті”.

Investory News адаптували рейтинг п’яти найбільших житлових комплексів Києва з концепцією “місто в місті”, які активно будуються і будуть здані в експлуатацію найближчим часом, який підготував портал Address.ua.

1. ЖК “Файна Таун”

Перше місце рейтингу зайняв житловий комплекс “Файна Таун” від забудовника “К.А.Н. Девелопмент” розташований по вул. Салютна, 2б, в Шевченківському районі.

За планом у ЖК буде побудовано 57 будинків, висотою в 5-16 поверхів. Всього заплановано 4 черги будівництва. Перша черга вже здана в цьому році.

Мінімальна вартість квадратного метра однокімнатної квартири стартує від 27 тис. грн.

На внутрішній території комплексу побудують торговий центр, фітнес-центр з басейном, 2 дитячі садки, початкову школу, центр дитячого розвитку, поліклініку та музичну школу. Забудовник збереже алею з 60-річними ялинами, яка стане частиною променаду з велодоріжками, активностями для дітей та зонами для відпочинку.

2. ЖК “Ліпінка”

Житловий комплекс “Ліпінка” від забудовника Stolitsa Group, розташований по вул. Замковецька 102-106, вул. Кавалерідзе, вул. Данченко, в Подільському районі столиці.

Проектом передбачено будівництво 42-х будинків заввишки 5-6 оверхів. Всього в комплексі заплановано 4 черги, 3 з них вже здані в експлуатацію. Остання черга буде здана в II кв 2020 року.

Мінімальна ціна квадратного метра однокімнатної квартири стартує від 23 тис. грн.

На закритій території комплексу вже працюють кілька магазинів, кафе, центр розвитку дитини та школа танців. А поблизу від комплексу є вся необхідна інфраструктура: медичні установи, школи, дитячі садки, банки, кінотеатр, ресторани, супермаркети. Всередині розташовані: великий підземний паркінг, дитячі майданчики, зони відпочинку.

3. ЖК “Комфорт Таун”

Житловий комплекс “Комфорт Таун” від забудовника “К.А.Н. Девелопмент” будується в Дніпровському районі, по вул. Регенераторна, 4.

У ЖК вже побудовано 25 будинків висотою в 6-16 поверхів. Комплекс передбачає 7 черг. На сьогодні здано вже 6. Останню сьому заплановано на III кв 2019 року.

Мінімальна вартість квадратного метра однокімнатної квартири розпочинається від 22 тис. грн.

Оскільки ЖК ​​будується за принципом “місто в місті” і комплекс закритий від сторонніх, то на території є весь максимальний набір необхідної інфраструктури: дитячий сад, початкова школа, дитяча академія сучасної освіти, фітнес-клуб, супермаркет, багаторівневий паркінг. Біля комплексу розташований басейн, поштове відділення, банки, магазини, супермаркети, кафе та аптеки.

4. ЖК Svitlo Park

Житловий комплекс Svitlo Park від забудовника “Київміськбуд” будується по вул. Наддніпрянське шосе, 2а, в Голосіївському районі столиці.

У ЖК побудують 23 будинки, висотою від 10 до 26 поверхів. У комплексі передбачено 2 черги. В даний момент всі черги перебувають на стадії будівництва. Здача першої планується в IV кв. 2019 року.

Мінімальна вартість квадратного метра однокімнатної квартири стартує від 18 тис. грн.

На території комплексу заплановано будівництво семи дитячих садків, школи, медклініки, супермаркету, спортклубу з басейном, магазинів, закладів харчування, підземних і наземних паркінгів, а також зарядні станції для електромобілів.

На внутрішній території, яка буде повністю закрита від автомобілів, обладнають парк-двір зі спортивними, ігровими, дитячими майданчиками, біговими і велодоріжками, а також майданчиками для прогулянок з домашніми тваринами та зонами для пікніків.

5. ЖК “Варшавський мікрорайон”

“Варшавський мікрорайон” від забудовника Stolitsa Group будується на проспекті Правди/вул. Маршала Гречко, в Подільському районі Києва.

Комплекс складатиметься з 22 будинків, висотою в 13-25 поверхів. Всього заплановано вісім черг будівництва. Чотири з них вже введені в експлуатацію. Заявлена ​​здача сьомої черги – IV кв. 2019 року.

Мінімальна вартість квадратного метра однокімнатної квартири починається від 17 тис. грн.

На внутрішній території будуть розташовані дитячі майданчики, футбольний та баскетбольний майданчики, велодоріжки та зони відпочинку. На перших поверхах будинків побудують нежитлові приміщення під об’єкти інфраструктури.

За матеріалами порталу Address.ua.

Раніше Investory News писали про те, що кількість угод на ринку нерухомості в 2018 році зросла на 12,6%.

Крім того, названо топ-10 країн із найвищими цінами на житло. Україна опинилась у переліку країн, де за підсумками 2018 р., ціни на житло знизились.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram