Новини
8 Березня 2024
182

В яких містах Європи найлегше знайти роботу

Очолює рейтинг чеська столиця 

У західних і північних містах Європи набагато легше знайти роботу, особливо порівняно з південними містами, йдеться у звіті “Якість життя в європейських містах”, повідомляє schengenvisainfo.com.

Цей звіт, що опублікований Комісією ЄС, показує, що більш ніж половина людей у західних і північних країнах-членах — 53% респондентів сказали, що їм було легко знайти роботу, у порівнянні з кожним четвертим жителем південних держав-членів.

Очолює список міст, де є робота, Прага (Чехія). 79 % респондентів, які сказали, що там легко знайти роботу.

Клуж-Напока (Румунія) — на другому місці з 73%.

Мюнхен (Німеччина) та Братислава (Словаччина) є третім і четвертим містами, де вищі можливості для працевлаштування, про це заявили 72% респондентів.

Крім того, 71% учасників стверджували, що Гамбург (Німеччина) є містом, де легко знайти роботу, позиціонуючи себе як п’яте місце з найбільшою кількістю доступних робочих місць, як вважають респонденти.

Замикає список десяти міст із найдоступнішою роботою Осло (Норвегія), про що заявили 69% респондентів, а далі йде Стокгольм (Швеція) з 68%.

Варшава (Польща) посідає восьме місце з 66% респондентів, які сказали, що там легко знайти роботу. За нею йдуть Софія (Болгарія) та Таллінн (Естонія) з 65% у кожного міста.

З іншого боку, з винятково низьким показником лише 4% людей, які кажуть, що робота доступна, Палермо вважається містом, де найважче працевлаштуватися у 2023 році, за яким йдуть Неаполь (Італія) з 11% та Овейдо (Іспанія) з 16%.

За межами ЄС у містах Сполученого Королівства та країн ЄАВТ (Ісландія, Князівство Ліхтенштейн, Королівство Норвегія, Швейцарська Конфедерація — ред.) зберігається відносно вища частка задоволених жителів щодо наявності роботи, яка становить 54%.

Однак на західних Балканах та в Туреччині цифри значно нижчі, лише 38% і 46% жителів, відповідно, позитивно сприймають перспективи працевлаштування.

Як писали раніше Investory News, Єврокомісія представила першу оборонно-промислову стратегію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram