Новини
23 Вересня 2021
621

General Motors інвестує $300 мільйонів у розробника безпілотних систем із Китаю

Так автоконцерн розраховує налагодити роботу безпілотного транспорту на території КНР

General Motors інвестує $300 млн у китайську Momenta, яка займається розробками систем для автономного управління, повідомляє Reuters.

Наразі Momenta — це одна з небагатьох компаній, яка має дозвіл на збір карт високої чіткості в Китаї, що є ключовим інструментом у технологіях автономного водіння. Крім General Motors, компанію підтримують також SAIC Motor, головний китайський партнер GM, Toyota Motor і Daimler AG.

Завдяки угоді автоконцерн розраховує налагодити роботу безпілотного транспорту на території КНР. У червні американський автоконцерн GM заявив, що має намір витратити $35 млрд до кінця 2025 року на електромобілі й технології автономного водіння у всьому світі.

Раніше цього місяця його венчурний підрозділ інвестував у компанію Oculii, американського виробника програмного забезпечення для радарних датчиків, що використовуються в безпілотних автомобілях.

Автовиробники в Китаї зобов’язані зберігати дані транспортних засобів на території держави. Для передачі цієї інформації в інші країни потрібне схвалення відповідних органів.

Раніше Investory News писали, що General Motors продаватиме повністю автономні автомобілі вже у 2030 році. Автоконцерну допомагатимуть розробки дочірньої компанії — Cruise.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram