Новини
22 Січня 2021
742

FT: Хакерська атака змусила Intel опублікувати звітність раніше запланованого

Виторг за 2020 рік став рекордним показником за всю історію компанії

Один із найбільших у світі виробників комп’ютерних компонентів, американська компанія Intel зазнала хакерської атаки, через що була змушена опублікувати свій звіт за IV квартал минулого року і весь 2020 рік раніше запланованого часу, повідомляє Financial Times (FT) з посиланням на фінансового директора Intel Джорджа Девіса.

Топменеджер повідомив, що зловмисники отримали доступ до частини результатів компанії з IT-системи PR-департаменту компанії, після чого стався витік цих даних у ЗМІ, що одразу вплинуло на котирування, хоча зазвичай компанія публікує свої результати після закриття біржових торгів у США.

“Коли ми дізналися про витік, було прийнято рішення опублікувати повну звітність негайно”, — наголосив він.

У результаті акції компанії спочатку підскочили в ціні на 6,5%, а потім різко опустилися на рівень у 4,7%. “Виходячи з цього, деякі ЗМІ не виключають, що метою хакерської атаки могла стати спроба зловмисників зіграти на різких коливаннях котирувань Intel. Наразі компанія проводить розслідування інциденту”, — зазначає видання.

За IV квартал Intel отримала виторгу у $20 млрд, що на 1% менше, ніж роком раніше, але це на $2,6 млрд перевищило її власний прогноз, наданий у жовтні.

Загалом виторг за весь 2020 рік збільшився на 8% до попереднього року і склав $77,9 млрд, що стало рекордним показником за всю історію компанії.

Нагадаємо, чистий прибуток Intel у I кварталі 2020 р. збільшився на 42% проти аналогічного періоду 2019 р. — до $5,66 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram