Новини
19 Червня 2023
531

У Польщі збудують завод з виготовлення чипів Intel

Компанія інвестує $4,6 млрд у будівництво

Американська компанія Intel планує інвестувати до $4,6 млрд в новий завод для виготовлення та випробування напівпровідників, який буде створено в Польщі, поблизу міста Вроцлав, повідомляє Reuters.

За подібні інвестиції змагаються одразу декілька країн Європи, деякі з яких, наприклад Німеччина навіть пропонують Intel надання субсидій.

Intel реалізує цей проєкт у межах свого багатомільярдного інвестиційного проєкту з розвитку та розширення виготовлення напівпровідникової продукції. Це збігається з прагненнями Європейського Союзу, який бажає скоротити свою залежність від постачання із США та Азії.

Американський виробник мікросхем вже оголосив про плани побудувати великий комплекс у Німеччині, а також окремі потужності в Ірландії та Франції. Тепер нову угоду отримала і Польща.

Об’єкт у Польщі забезпечить роботу 2 тис. працівників і створить кілька тисяч додаткових робочих місць на етапі будівництва та пошуку постачальників.

Рівень будь-якої субсидії, запропонованої Intel Польщею, щоб компанія вибрала саме цю країну не був оприлюднений. Проте прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав фабрику Intel “найбільшою інвестицією з нуля в історії Польщі”.

Intel, яка працює в країні вже 30 років і налічує 4 тис. працівників, заявила, що обрала Польщу через її інфраструктуру, наявність талантів і відзначила, що місце для нових виробничих потужностей зручно розташоване неподалік від запланованого заводу в Німеччині та в Ірландії.

Нагадаємо, буде збудовано нову дорогу між Кишиневом та портом Джурджулешти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram