Новини
18 Квітня 2022
497

США звинуватили північнокорейську хакерську групу в крадіжці $625 мільйонів із криптогри

Виявлений крипто гаманець нині містить 148 000 монет Ethereum

Міністерство фінансів США звинувачує північнокорейську хакерську групу Lazarus у крадіжці криптовалюти з мережі Ronin (блокчейн, що підтримує криптогру Axie Infinity) на суму $625 млн групою Lazarus, пише The Verge.

Виявлений крипто гаманець в цей час містить 148 тис. монет Ethereum на загальну суму $445 млн. Менш як добу тому з цього гаманця перевели на іншу адресу 3302,6 Ethereum, що відповідає майже $10 млн.

Система відстеження транзакцій криптовалюти Etherscan позначає адресу, як причетну до злому Ronin. Нагадаємо, 29 березня хакери скоїли одну з найбільших на сьогодні крадіжку криптовалюти, викравши Ethereum на суму $625 млн.

Група Lazarus, яка звинувачується у цьому злочині, пов’язана зі спецслужбами Північної Кореї та несе відповідальність за 7 атак минулого року. Група здобула популярність завдяки злому Sony Pictures у 2014 році, витік комедії “Інтерв’ю”, дія якої відбувається в Північній Кореї. Пізніше вона використала троянське шкідливе програмне забезпечення для крадіжки мільйонів з банкоматів в Азії та Африці у 2018 році, а також була пов’язана з програмою-вимагачем WannaCry.

Тим часом GSC Game World перейменувала S.T.A.L.K.E.R. 2 і заявила, що очікуваний багатьма сиквел не реалізуватиметься в росії. Раніше GSC використовувала приставку Heart of Chernobyl, а тепер Heart of Chornobyl.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram