Новини
7 Лютого 2024
259

Хакери зламали іранські сервери та отримали дані про “шахеди”

Стало відомо скільки коштують дрони та їх виробництво

Хакерське угруповання Prana Network зламало поштові сервери іранської компанії IRGC Sahara Thunder, де зберігається інформація про виробництво ударних безпілотників Shahed-136 для росії. Угруповання повʼязує компанію з іранським Корпусом вартових ісламської революції, пише Liga.net.

Хакери знайшли документацію з локалізації виробництва іранських дронів в особливій економічній зоні “Алабуга” в росії, а також про переговорний процес, де зазначались об’єми випуску та вартість дронів.

Ударні дрони проходять у злитих документах під шифром “моторний човен типу Dolphin 632”, напряму не називається тип продукту.

Згідно з даними, на 2022 рік росія планувала випустити на своїх потужностях за ліцензією 6 тис. іранських безпілотників упродовж двох із половиною років.

Іран озвучив стартову вартість у 23 млн руб. за одиницю ($375 тис.). Однак під час переговорів досягли домовленості на рівні 12 млн руб. за борт у разі замовлення 6 тис. одиниць ($193,5 тис.) або 18 млн руб. ($290 тис.) у разі замовлення 2 тис. одиниць.

Загальна ціна контракту на виробництво, включно з переданням технологій, обладнання, 6 тис. комплектів дронів, програмного забезпечення, становить 108,5 млрд руб. ($1,750 млрд). Інвестиції в АТ “Алабуга” становлять 48 млрд руб. (36 млрд руб. та 12 млрд руб. за комплекс споруд).

Нагадаємо, оновлено застосунок “Повітряна тривога”. Додано нові сповіщення та покращено режим енергозбереження.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram